Palvelut

Palvelut

Nivalan apteekki on ajanmukainen suoratoimitusapteekki. Useampi reseptien suoratoimituspiste takaa erittäin joustavan palvelun. Sama farmaseutti/proviisori palvelee alusta loppuun ja asiakas voi luontevasti esittää lääkkeisiin liittyviä kysymyksiä. Muut kuin reseptivalmisteet asiakas voi valita itse palveluvalinnasta tai kysyä neuvoa asiantuntevalta henkilökunnalta. Henkilökuntaamme koulutetaan jatkuvasti lääkeneuvontaan. Itsehoitotuotteiden valikoima on kattavan monipuolinen. Meillä voit tutustua myös apteekkikosmetiikan laadukkaimpiin tuotemerkkeihin, jotka on ryhmitelty selkeästi esille.

Lääkkeiden yhteisvaikutukset. Reseptinkäsittelyn yhteydessä ohjelma tarkistaa, sopivatko lääkkeet keskenään yhteen. Reseptilääkkeiden kohdalla lääkäri päättää potilaan lääkityksestä. Toisinaan lääkäri määrää tarkoituksella lääkkeitä, jotka lisäävät toistensa tehoa ja näin saadaan parempi hoitotulos. Lääkkeiden yhteensopivuus voidaan apteekissa tarkastaa myös itsehoitolääkkeiden ja reseptilääkkeiden kesken.

Lääkevalmistus. Jatkamme perinteistä lääkevalmistusta. Farmaseutti/proviisori valmistaa lääkkeen asiakkaan reseptin mukaan. Sopimusvalmistuksena tilaamme varastoon myös perinteisiä ”vanhoja” lääkkeitä kuten kamferitippoja ja päänsärkypulveria.

Lisäkorvaus lääkekustannuksista. Jos saman kalenterivuoden aikana asiakkaalle korvatuista lääkkeistä, kliinisistä ravintovalmisteista ja perusvoiteista omavastuu ylittää vuotuisen omavastuuosuuden (vuonna 2019 = 572 eur), asiakkaalla on oikeus lisäkorvaukseen. Kela lähettää tiedon rajan ylittymisestä asiakkaalle ja Kela-korttia näyttämällä tieto näkyy myös apteekissa. Loppuvuoden ajan lisäkorvauksen saa suoraan apteekistamme. Lääkekohtainen omavastuu lisäkorvausrajan ylittymisen jälkeen on 2.50 eur.

Lääkejätteet. Vanhentuneet tai käyttämättä jääneet lääkkeet voi tuoda apteekkiin hävitettäväksi. Lääkkeet ovat ongelmajätettä, joten ne pitää hävittää asianmukaisella tavalla. Tyhjät lääkepakkaukset eivät ole ongelmajätettä. Mikäli haluat palauttaa apteekkiin käytettyjä lääkeruiskuja tai -kyniä, ne tulee pakata neulaa läpäisemättömään muoviseen, pahviseen tai lasiseen astiaan.